hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Magyar cég fejleszt automata mikroszkópot a fejlődő országoknak

A TBC gyors, hatékony és olcsó diagnosztizálására képes automata mikroszkópot fejleszt – elsősorban a fejlődő országok piacára – egy magyar cég.

Gyors, könnyen kezelhető, egyenletesen magas mérési minőséget nyújtó automata mikroszkópot fejleszt az ASK-M Kft. a TBC kiszűrésére, elsősorban a fejlődő térségek piacára. Az új automata mikroszkóp emberi beavatkozás nélkül naponta több száz mintát tud megbízható minőségben kielemezni, akár extrém körélmények – például hőség, nagy por – között.

Az új mikroszkóp emberi felügyelet nélkül képes működni, nincs szükség szakképzett asszisztensekre, akikből nagy hiány van a fejlődő országokban. Gyorsabban, pontosabban és olcsóbban működtethető, mint a manuális mikroszkópok.

A szegény országokban gyakori a tuberkulózis – világszerte naponta 25 ezer beteget regisztrálnak és ötezren halnak meg, mert nem ismerik fel időben a betegséget. A 120 millió forint összköltségű fejlesztéshez 76,4 millió forint támogatást nyert el az ASK-M Kft. a magyar kormánytól a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában az Új Széchenyi Terv keretében.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés