hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Új egészségügyi centrum épült Egerben

Platán elnevezéssel új, belföldi magánberuházás keretében megvalósult egészségcentrumot adtak át Egerben.

A 210 milliós fejlesztés nyomán két házi gyermekorvosi rendelőt, öt védőnő részére tanácsadó helyiségeket és irodákat, négy szakorvosi rendelőt és fogorvosi rendelőt alakítottak ki a város legnagyobb lakótelepén - közölte Kolossváry Kornél.

Mint elmondta, az intézményt azzal a céllal hozták létre, hogy magas szintű orvosi ellátást nyújtsanak a 11 ezer lakosú Felsővárosban élők részére.

A betegek várhatóan február 1-jétől vehetik igénybe a centrum szolgáltatásait, azt követően, hogy a rendelőket 50-60 millió forint értékű orvosi műszerekkel és berendezésekkel szerelték fel.

A házi gyermekorvosok és a védőnők az egészségbiztosítás által finanszírozott ellátást nyújtják, ugyanakkor a szakorvosok - többek között kardiológus, reumatológus, belgyógyász, bőrgyógyász, pszichiáter - egyelőre magánrendelést folytatnak. Ugyanakkor a tulajdonosok elindítják az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott szakellátások engedélyeztetési eljárását is - tette hozzá Kolossváry Kornél.

Az egészségcentrum átadása nyomán felszabadulnak az eddig a házi gyermekorvosi rendelőknek, illetve a védőnői szolgálatnak otthont adó helyiségek a lakónegyedben. Ez az önkormányzat számára lehetővé teszi az értelmi fogyatékosok napközi otthonának kialakítását, illetve következő ütemben a bölcsődei férőhelyek bővítését is.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés