Egy nagyszabású új tanulmány megállapította, hogy a növényi alapú étrend csökkenti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, írja az rtl.hu.
Az ételek néhány típusánál, így a kagylóknál, halaknál, dióféléknél és mogyorónál igen magas a keresztreaktivitás aránya. A keresztreaktivitás nehezíti az allergiás kórképek diagnózisát és kezelését.
A Qubit szerint Nagy Britannia 50 klinikáján egy friss eljárás segítségével vizsgálják 5 ezer önkéntes bevonásával a kognitív hanyatlással járó idegrendszeri betegségek kialakulási kockázatait.
Az ELTE új kutatása érdekes párhuzamokra mutat rá az ember és a kutya öregedése között. A kutyák az emberi intelligencia evolúciójának és hátterének megértésében is segíthetnek.
A közelmúltban kialakult egy érdemi telemedicina-módszertani tudásbázis és elindult egy „telemedicina módszertani központ” megvalósíthatósági vizsgálata is.
Az epilepsziabetegség nem megfelelő kezelése jelentős mortalitási rizikót jelent. A farmakológiai terápia fokális rohamok esetén 57, míg generalizált esetekben 85 százalékban eredményez rohammentességet.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?