hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A szolgáltatónál bekövetkezett változás

A működési engedély módosítása

A minimumfeltételek változása

A működési engedélyt kétféle változás érintheti:

1. A szolgáltatónál bekövetkezett változás miatt

2. A minimumfeltételek változása miatt

1. A szolgáltatónál bekövetkezett változás miatt
Az egészségügyi szolgáltató minden olyan tervezett változást, amely érinti a működési engedély kiadásának feltételeit, köteles előzetesen írásban bejelenteni az egészségügyi hatóságnak. Az előre nem tervezhető eseményeket, az azok észlelését követő öt munkanapon belül kell bejelenteni.
Amennyiben az ideiglenes működési engedéllyel rendelkező szolgáltató meg tud felelni a minimumfeltételeknek, illetve az ideiglenes működési engedélyben előírt feltételeknek, jeleznie kell az egészségügyi hatóságnak.

2. A minimumfeltételek változása miatt
Amennyiben új vagy módosított szakmai minimumfeltételt előíró jogszabály jelenik meg – eltérő rendelkezés hiányában – az egészségügyi szolgáltatónak a jogszabály hatályba lépésétől számított 60 napon belül kell bejelentenie a működési engedélyt kiadó egészségügyi hatóságnál, hogy szolgáltatásai megfelelnek az új vagy módosított minimumfeltételeknek. Ha a szolgáltató az új vagy módosított minimumfeltételeknek megfelel, a városi, illetve a megyei tiszti főorvos a működési engedélyt a bejelentéstől számított 60 napon belül módosítja.
Ha az egészségügyi szolgáltató az előírt határidőn belül nem kéri működési engedélye felülvizsgálatát, az engedély a jogszabály hatálybalépésétől számított 60. nap lejártával érvényét veszti.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés