hirdetés
hirdetés

Minél korábban és a betegség nyugalmi állapotában érdemes az IBD-seknek hozzákezdeniük a családalapításhoz – ajánlja páros interjúnkban a nőgyógyász és a gasztroenterológus.

Az IBD-ben szenvedők ismeretei betegségük reprodukciós vonatkozásairól általában szegényesek, ami az e téren hozott döntéseiket is negatívan befolyásolja.

IBD-ben az orvosoknak és a gyermekvállalás előtt álló betegeknek mindent meg kell tenniük a stabil remisszió eléréséért, ezért közepesen súlyos - súlyos betegség esetén a biológiai kezelés is szükségessé válhat.

A betegség során orvosi vagy sebészi beavatkozás bármikor szükségessé válhat, ezért a családtervezés igen kényes és összetett kérdés lehet e betegeknél.

Október 20-án az Unió minden tagállamában forgalomba hozatali engedélyt kapott egy budezonid-tartalmú, különlegesen formulált tabletta.

Október 3-án, Pécsre várják az szakembereket. Az idei vándorgyűlésen az endoszkópos vizsgálatok, terápiás beavatkozások szövődményeit járják körül a szakértők. 

Ha korábbi beavatkozások következtében kialakuló fibrózis miatt válik a colon adenomája nem elemelhetővé, az elváltozás nagy eséllyel sikerrel kezelhető endoszkópos rezekció révén.

Az endoszkópos szubmukóza-disszekció a felszínes gasztrointesztinális neoplazmák kezelésében használható innovatív endoszkópos terápia-forma.

Vegyen részt a magyarországi online emésztőszervi endoszkópos atlasz építésében! 

Bővebb információért kattintson ide! 

Az Endoszkópos Atlaszt eléri itt! 

A University of Texas Anderson Rákközpontjának gasztroenterológusai áttekintették, hogy az 1990-es évek eleje óta az ultrahang-vezérelt endoszkópos tűbiopsziás aspiráció milyen felhasználásával próbálkoznak a pankreász karcinóma terápiájában.

Mi lesz veled, magyar endoszkópia? – kérdez vissza az interjúalany abban a beszélgetésben, melyben a MedicalOnline az endoszkópos diagnosztika és az operatív endoszkópia helyzetéről és a vastagbélrák-szűrés jelentőségéről faggatta a többi közt dr. Gyökeres Tibort és dr. Demeter Pált.

Új orvosi eszközzel gazdagodott a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház I. Belgyógyászati osztálya.

A Prágában tartott IBD 11 konferenciáról, ezen belül is az egyénre szabott monitorozás újdonságairól tartott előadást Dr. Szőnyi Mihály.

A CU betegség kezelésének lehetőségeiről beszélt Dr. Horváth Miklós, figyelembe véve a Montreáli klasszifikáció szerint a betegség aktivitását és kiterjedését.

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság 2014. évi kongresszusán tartott előadást Dr. Bajor Judit, az IBD kezelési lehetőségeiről a várandós betegek és a daganatos betegek esetében.

 

Dr. Schäfer Eszter a MGT 2014. évi kongresszusán számolt be az IBD diagnosztikáját és kezelését érintő újdonságokról.

 

A rovat támogatója

 

Endoszkópos atlasz


Rovatunk szerkesztői

gasztro rovat szerkesztők

Aktuális szerkesztőnk

Dr. Bene László

Dr. Bene László PhD

ÉLETRAJZ