2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Dr. Sipos Ferenc Ph.D.

belgyógyász, gasztroenterológus, immunológus szakorvos
osztályvezető egyetemi adjunktus

„Orvosi tanulmányaimat 2001-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán fejeztem be, summa cum laude minősítéssel. 2007-ben Ph.D. fokozatot szereztem a gyulladásos vastagbélbetegségekben jelentkező hámsérülések vizsgálatából, és azóta is rendszeres kutatói tevékenységet végzek az emésztőrendszer gyulladásos- és daganatos betegségeinek molekuláris- és immunológiai hátterével kapcsolatban. Belgyógyászati, gasztroenterológiai, valamint immunológiai-allergológiai szakvizsgát tettem, kiváló minősítéssel.

2004 óta a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozom, jelenleg osztályvezető egyetemi adjunktusként. A betegek panaszainak, tüneteinek értékelését - neves tanáraim és mentoraim látásmódját követve - belgyógyászati szemlélettel végzem, célom az egyes kórállapotok gyógyítása mellett a társbetegségek felderítése, kezelése is. A gyomor és a vastagbél eszközös (endoszkópos) vizsgálatát is végzem.

Speciális érdeklődési területem az emésztőrendszer és az immunrendszer kóros állapotainak, betegségeinek hátterében zajló molekuláris történések, valamint az ezekben rejlő gyakorlati (diagnosztikai, terápiás) lehetőségek megismerése. 2001 óta rendszeresen részt veszek és előadásokat tartok hazai és külföldi tudományos konferenciákon.

2006 óta a II. sz. Belgyógyászati Klinika oktatója vagyok, a magyar nyelvű orvostanhallgatók részére tantermi előadásokat és gyakorlatokat tartok, valamint az angol nyelvű hallgatók vizsgáztatásában is részt veszek. Rendszeresen publikálok hazai és nemzetközi lektorált folyóiratokban."   

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A ROVAT TÁMOGATÓJA




Bayer Hungária Kft.
Székhely: 1117 Budapest, Dombóvári út 26.
Fióktelep: 2040 Budaörs, Vasút utca 13.
Kapcsolattartásra szolgáló e-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, a 01-09-063142 cégjegyzékszámon

Adószám: 10263002-2-44
Web: www.baymedinfo.hu www.bayer.co.hu

 
hirdetés