hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

Magyarország csatlakozott az Európai Molekuláris Biológiai Laboratóriumhoz

Magyarország tagjelöltként csatlakozott az Európai Molekuláris Biológiai Laboratóriumhoz (EMBL) - közölte Pálinkás József kormánybiztos az MTI-vel.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatokért felelős kormánybiztos közleménye szerint Magyarország megfigyelői státuszt kapott az EMBL bizottságában, így bekapcsolódhat újabb nemzetközi kutatási projektekbe, "erősítve nemzetközi tudományos jelenlétünket". A Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke kifejtette: a szervezet Európa egyik legjobban felszerelt kutatóintézet-hálózata, amelynek kutatói kimagasló eredményeket érnek el a molekuláris biológiai alapkutatások terén. A csatlakozással pedig a magyar kutatók is hozzáférhetnek a szervezet modern eszközeihez, ösztöndíjához és képzési programjaihoz - tette hozzá.

"Mindez hozzájárul kiemelkedő tudományos életünk továbbfejlesztéséhez, és további lehetőségeket ad a magyar tudományos élet képviselőinek" - értékelt Pálinkás József, emlékeztetve: a kormány célkitűzése, hogy Magyarország a termelési központ mellett kutatási innovációs térséggé is váljon Európában.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink