hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Szülőszobától a boncteremig

A hagyományosnak számító rendezvények közül ezúttal is a bonctermi látogatások, az ikerkutatások és a különféle orvosi képalkotó eljárások bizonyultak a legnépszerűbbnek az SE-n a Kutatók Éjszakáján – számol be az egyetem honlapja.

Idén is ezres nagyságrendű érdeklődőt vonzott a Semmelweis Egyetem a Kutatók Éjszakáján. Kora délutántól késő estig csaknem száz programmal, több tucat helyszínen várták a vendégeket – olvasható a semmelweis.hu-n.

Szintén sokan voltak kíváncsiak az Egészségtudományi Kar szülészeti szimulátorára is, amely újdonságként mutatkozott be a Kutatók Éjszakáján. A bonctermi látogatások, az ikerkutatások, a különféle képalkotó eljárások, a sebészeti innovációk, a műtőtermi bemutatók, a kémiai, biokémiai kísérletek és a szűrővizsgálatok minden évben nagy érdeklődésre tartanak számot, a hagyományosan népszerűnek számító  programok mellett azonban idén is készültek újdonságokkal a szervezők. Ezek közé tartozott az Egészségtudományi Kar szülészeti szimulátora, amely az anyai- és magzati paraméterek monitorozása mellett alkalmas a szülés folyamatának levezetésére és különböző beavatkozások kivitelezésére. Az érdeklődők végigkísérhették a szülés folyamatát, sőt, a vállalkozó kedvűek akár le is vezethettek egy szülést. A program olyannyira népszerű volt, hogy végül az eredetileg meghirdetett három csoportnál többet kellett indítani, hogy minden érdeklődő megnézhesse a babát.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink