hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

A 18-20 éveseket fenyegeti leginkább az extrém ivás

Funk Sándort a  Merényi Gusztáv Kórház addiktológiai részlegének vezetőjét kérdezte egy újabb életveszélyes internetes  ragály kapcsán a Népszava.

Kapcsolódó cikkek

A napokban újabb áldozatot szedett a NekNominate nevű internetes őrültség – emlékeztet a lap – ezúttal egy 20 éves angol rögbijátékos volt az ivós-játék áldozata, aminek a lényege, hogy a fiatalok minél extrémebb módon igyanak alkoholt, és azt örökítsék meg, s mutassák be például a Youtube-on.

Bradley Eames 3 liter vodkát ivott meg két körben, és hogy fokozza az élvezeteket, teafiltert is lógatott bele. Amint lehúzta a döbbenetes mennyiségű vodkát, rögtön hasfájásra panaszkodott, s négy nappal később holtan találták nottinghami otthonában.

Az addiktológus a fiatalok extrém alkoholfogyasztását azért is nevezte rémisztő jelenségnek, mert kevésbé éreznek gátlást, mint a korosabbak. E tekintetben az érettségi korúak, illetve a néhány évvel idősebbek a legveszélyeztetettebbek. Az extrém alkoholivás az USA-ban évente 15-20 halálos áldozatot szed – olvasható a nepszava.hu-n. (Ugyanerról a témáról ír az MNO is.)

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink