hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A béremelés mellé táblát is kapnak az egészségügyiek

Az egészségügyben dolgozók legkorábban az augusztusi fizetéssel juthatnak hozzá – visszamenőleg is – a kormány által ígért béremeléshez – írja a Népszabadság hétfői száma.

Külön törvény készül arról, hogy havonta kit milyen többlet illet meg – értesült a Népszabadság. Az egészségügyiek bérezéséről szóló jogszabály-tervezetről ma kezdődik egyeztetés az érdekvédők és az egészségügyért felelős államtitkárság között, minek eredményként az orvosok és a szakdolgozók külön-külön új bértáblát is kapnak.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csaknem egy hete jelentette be, hogy az orvosok 350 ezer forint bruttó – ügyeletek nélküli – alapbérig 65 820 forintos béremelésre számíthatnak. 350 ezer felett tízezer forintonként ötezerrel csökken az emelés, s akik négyszázötvenezernél is többet keresnek, egységesen tízezer forintot kapnak. A nem orvos egyéb diplomás szakembereknek (fizikusok, vegyészek, kémikusok, biológusok) egységesen bruttó 31 435 forint jut.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a szakdolgozók közül a legnagyobb emelés 25 115 forint (ennyi az E kategóriába tartozó, 43-45 évnyi munkaviszony után járna), a legkisebb emelés 1000 forint lehet (az A fizetési kategóriába tartozó, 4-6 éve pályán lévőknek). Akik viszont három évnél rövidebb ideje dolgoznak az ágazatban, kimaradnak a béremelésből.

cimkék

hirdetés

Könyveink