hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

A bíróság kiengedte otthonról a volt vezérigazgatót

Megszüntették az Egészségügyi Holding (EH) Zrt. hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított korábbi vezérigazgatójának házi őrizetét – adta hírül az MTI.

A törvényszék a nyomozás eddigi eredményeire, illetve arra való tekintettel, hogy a büntetőeljárás megnehezítésének veszélye már csekélyebb, megszüntette K. Zoltán Tamás házi őrizetét és az enyhébb kényszerintézkedést rendelte el - ismertette Toma Attila. A Nyíregyházi Törvényszék helyettes szóvivője hozzátette: a jogerős végzés szerint a gyanúsított Debrecen közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, és kéthetente jelentkeznie kell a helyi rendőrkapitányságon.

Kiss Zoltán Tamást, a négy szabolcsi kórházat működtető holding korábbi vezérigazgatóját február 7-én vette őrizetbe a rendőrség. A bíróság február 10-én meghozott végzésével egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított volt intézményvezetőt. A volt holdingvezető előzetes fogva tartását májusban szüntette meg a Nyíregyházi Törvényszék, egyben elrendelte a gyanúsított házi őrizetét, amely eredetileg szeptember 4-ig tartott volna.

A februárban megindított nyomozás eredetileg a holding két közbeszerzési eljárását érintette: a gyanú szerint egy vezérlési-irányítási számítógépes program, illetve egy automata gyógyszerelő rendszer beszerzéséhez kötődően történtek szabálytalanságok. A nyomozás emellett további szabálytalanságokat tárt fel: a volt vezérigazgató az egyik személyi asszisztensét egyéni vállalkozóként és munkaszerződéssel is alkalmazta ugyanarra a munkakörre.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink