hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A főszerepben: Hasnyálka

Természetes reflex, hogy hirtelen betölt az ember életében mindent a rákja – jelentette ki egy interjúban Esterházy Péter. Az MNO emlékeztet: a göteborgi könyvvásárra írt levelében jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákja van.

„Abban nem hiszek, hogy az írás terápia volna, de minthogy negyvenöt éve írok, lehet, erre nincs rálátásom. Lehet, hogy ez a munka közben elvégződik” – idézi az MNO  a KönyvesBlognak adott, az Indexen megjelent interjújából.

Az író a Szüts Miklóssal közösen jegyzett, A bűnös című könyv kapcsán elmondta: a megszemélyesítések a hasnyálmirigyet illetően „nem írói fantázia, hanem valami nagyon biológiai következményei. Mi is a közöm hozzá, mennyire különálló valami vagy mennyire a részem?”

Szerinte természetes reflex, hogy hirtelen betölt mindent a betegsége és beszivárog az írói pozícióba is. „A New York Timesban volt egy beszélgetéssorozat írókkal a rákjukról. Kritikusan jegyezte meg a szerző: ezek a jó írók egy másodperc alatt semmi mással nem foglalkoztak, csak ezzel. Minden másról megfeledkeztek, hogy ők írók és ez mit jelent” – hangzik el az index.hu-n visszanézhető interjúban.

(forrás: MNO, Index)
hirdetés

Könyveink