2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A kínai egészségiparban terjeszkedne a Philip Morris

A kínai piacon erősít az amerikai Philip Morris; a cég nem a hagyományos dohányiparban, hanem a kevésbé káros cigaretták és az egészségügy terén keres növekedési lehetőséget, írja a Wall Street Journal.

Az amerikai dohányóriás még szeptember végén jelentette be: a dohánynövény egy fajtájának felhasználásával készülő influenza elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik, melyet többek között a kínai piacon kívánnak forgalmazni. A vakcinát a cég 40 százalékos tulajdonában lévő kanadai Medicago készíti a Philip Morris 4,5 milliárd dollárjából, az az amerikai anyavállalat nem hagyományos dohánypiaci diverzifikációjának fontos eleme.

Szintén a kínai piaci terjeszkedés meghatározója lehet a hagyományosnál kevésbé egészségkárosító cigaretták árusítása. Kínában ma a lakosság csaknem egynegyede dohányzik, a világ összes cigarettájának 40 százalékát itt értékesítik. A dohányzással összefüggő betegségekbe évente csaknem egymillióan halnak bele az országban, ez a szám az egészségügyi hatóságok szerint megelőző intézkedések nélkül 2030-ra akár meg is triplázódhat.

A Philip Morris fejlesztése iránt a kínai hivatalok igen nagy érdeklődést mutattak.
Mind az influenza elleni oltóanyag, mind az "új generációs" cigaretták a vállalat hosszú távú stratégiájának elemei, a hivatalos engedélyeztetési eljárások és a fejlesztés elhúzódása miatt legkorábban is az évtized végén kerülhetnek a kínai boltok és gyógyszertárak polcaira.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink