hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

A közszolgák jövője

A jövőben állami tisztviselőnek nevezett munkavállalók érdekképviseleteivel Április 5-én tárgyal Lázár János – értesült a Figyelő.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a közszolgák  a jövőben: állami tisztviselők –  érdekképviseleteivel a bürokráciacsökkentő törvényjavaslatot vitatja meg – írja a figyelo.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett, részleteiben a Figyelő által megismert javaslat több pontjával is vitába készül szállni a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldala. Tulajdonképpen magát a törvényt sem támogatják, de mivel biztosak benne, hogy a kormány emiatt nem fogja blokkolni az előterjesztést, inkább összeállították tartalmi módosításaikat – számol be a portál.

Garantáltan nagy port fog kavarni az a lázári ötlet, hogy a dolgozókat egy naptári évben akár hat hónapra is új munkakörbe, munkahelyre helyezhetik át, úgy, hogy erről az értesítést 24 órával az átirányítást megelőzően kell csak megkapnia a munkáltatójától  – olvasható a figyelo.hu-n. Vagyis a családi élet átszervezésére mindössze egy napja maradna a munkavállalónak, akit lehet, hogy egy másik településre küldenek el dolgozni. Ez a képviseletek szerint elfogadhatatlan, ők azt javasolják, hogy legalább négy nap legyen az átfutási idő, az átirányítás időtartama ne haladja meg a négy hónapot és a harmadik hónaptól pótlék is járjon az érintetteknek.

(forrás: Figyelő Online)
hirdetés

Könyveink