hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

A miniszter szerint jogtalanul szedik a napidíjat a Kiskunfélegyházi kórházban

Baj van a – tudomásuk szerint az országban egyedül –  Kiskunfélegyházán szedett kórházi napidíjjal – derült ki  baon.hu írásából.

A kiskunfélegyházi kórház fenntartási költségeinek előteremetése érdekében az önkormányzat négy éve 1750 forintos napi ápolási díjat vezetett be a fekvőbeteg-ellátásban – emlékeztet a honlap.

Dr. Garai István országgyűlési képviselő a közelmúltban arról kérdezte a parlamentben Balog Zoltán szakminisztert, hogy a lezajlott államosítással az állam átvállalja-e a jelenleg bizonyos szolgáltatásokért felszámított térítési díjakat.

A miniszter írásbeli válaszából kiderült: a térítési díj átvállalására az OEP-nek nincs lehetősége. Ugyanakkor azt is leírja: a jelenleg hatályban lévő jogszabály szerint 1750 forint helyett, mindössze 800 forintot szedhetnének a betegektől, de azt is csak a felvételt követő hetedik hónaptól.

A témával kapcsolatban a lap szerette volna megkérdezni a félegyházi kórház főigazgatóját is. Dr. Vincze Sándor azonban nem válaszolhatott kérdéseinkre, mert felettesei nem engedélyezték ezt neki – írja a baon.hu.

(forrás: Baon.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés