hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

„A nővér is ember”

A szentesi Sebők Erikát mutatja be a Délmagyar – ő írja az ország egyik legnépszerűbb internetes naplóját, s ő az, aki kolléganőjével nemrég egymilliót nyert a kórházának egy televíziós vetélkedőben.

– Szeretek inkább a háttérben maradni – idézi a lap Sebők Erikát. – Talán egy kivétellel nem is említettem nyilvános fórumon, hogy tulajdonképpen én vagyok az Ápolónő. Nem a személyem a lényeg, hanem az, hogy kívülről is bele lehessen tekinteni a mindennapjainkba. A nővér is ember, kiírom magamból a szomorú eseteket. A lelkem írja a történeteket, amelyek egytől egyik valóságosak. Akad köztük személyes tapasztalat, de kollégák visszaemlékezéseiből, általános jelenségekből is születnek írások. Az emberek sokszor nem értik, miért nyomasztanak minket még otthon is a munkahelyi dolgok. Szerencsére minél többen olvassák, annál inkább nő a szakmánk társadalmi elfogadottsága. Nem tudok más ápolóról, aki hozzám hasonlóan blogot írna.

– A különösen szívhez szóló témák esetében nem ritka a napi 100-200 ezres olvasottság sem. Külföldről is gyakran kérdezik, hogy lefordíthatják-e, mert közzé szeretnék tenni. Van, hogy mindennap írok, mert kikívánkozik belőlem valami. Rendszeresen becsempészek az írások közé egészségmegőrzéssel kapcsolatos „népnevelést" is, ezeket azonban nem nagyon olvassák el – szűrte le tapasztalatát a lapnak.

A szentesi nővér nevét egyre szélesebb körben ismerik. Hívták már budapesti rádióhoz stúdióbeszélgetésre, de egy népszerű női portál, a Nők Lapja Café Kedvenc ápoló nevű kampánya is a szentesi nővér blogjának ihletésére született – olvasható a delmagyar.hu-n.

 

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink