hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A vizitdíj bevezetésére akartak minket kényszeríteni

Strukturális reformokat kérnek rajtunk számon, az IMF, az EU tárgyaló delegációja itt is járt tavasszal - fejtette ki a Portfolio.hu-nak adott interjújában Szócska Miklós, akinek a száján néha még kicsúszik a reform szó, ám jobban szereti a korszerűsítést, átrendezést használni az ágazat előtt álló átalakítás kapcsán. 

Az egészségügyért felelős államtitkár az idei egészségügyi költségvetés kapcsán arra mutatott rá, hogy annak tervezésekor az előző kormány a vizitdíj bevezetésére akarta rákényszeríteni a jelenlegi kabinetet, a kórházaknak nyújtott év végi plusz forrás pedig nem költségvetési trükk, ahogyan arra a Költségvetési Tanács utalt korábban. Az államtitkár a gyógyszerkasszával kapcsolatban elmondta: az a cél, hogy a lakossági terhek növelése nélkül tartható legyen a kassza. Az interjúból az is kiderül, hogy Szócska Miklós kötelező magánnyugdíjpénztári tag, és szívesen visszalép az állami rendszerbe.

Az államtitkár az elmúlt fél év értékelésekor úgy fogalmazott "Ha egy ilyen pozícióban az ember elégedett, akkor azonnal forduljon orvoshoz. Annyi teendő van az egészségügyben, hogy egy évtizeden keresztül senki nem dőlhet hátra a székében, egy percre sem." Szócska Miklós szerint "sikerült a józanészt visszavinni a rendszerbe" és az ágazati egyeztetésekkel kapcsolatban nem egyszerűen elégedett, hanem kifejezetten büszke arra, hogy tárgyalások útján közös álláspontot tudnak kialakítani.

A Szócska Miklóssal készült interjú itt olvasható.

(forrás: Portfolio.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés