hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

A vizitdíj meg a kórházi napidíj lehet a mentőöv

A King's Fund kutatóintézet önrészfizetések bevezetését látja szükségesnek az angol állami egészségügyi szolgálat (NHS) megmentése érdekében – írja az eski.hu.

A King's Fund szerint felhasználói díjakat kellene bevezetni az NHS-ben, köztük kórházi és háziorvosi vizitdíjakat, és el kellene törölni a receptdíj fizetés alóli mentességét a 60 éven felüli emberek számára. A jelentést a Commission on the Future of Health and Social Care in England  nevű bizottság készítette, amely arra a következtetésre jutott, hogy a fennálló egészségügyi és szociális rendszer többé nem felel meg a céloknak.
A tanulmány szerint a szociális ellátás már most válságban van, és az egészségügyi szolgálat is ugyanabba az irányba tart. A probléma megoldása érdekében nehéz választásokkal kel szembe nézni és új eszközöket találni a bevételek növelésére. Pl. a járóbetegektől lehetne kérni 10 font összeget a kórházi előjegyzésekért, és büntetni azokat, akik nem jelennek meg. A járóbeteg ellátás mellett a kórházi ellátásért is fel lehetne számítani díjakat. A bevételek növelését segítené a fogorvosi és háziorvosi vizitekért felszámolt 5-25 font önrész is – olvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

cimkék

hirdetés

Könyveink