hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.
hirdetés

Adamsnek 30-40 százalék esélye van

Dr. Szelid Zsolt László kardiológus, szerint a 22 éves Akeem Adamsnek 30-40 százalék esélye van arra, hogy sikeresen elhagyhassa a kórházat – írja az MTI.

A Ferencváros orvosi stábjának tagja ezt szerdán a Sport TV Mai helyzet című műsorában mondta el, hozzátéve, hogy a múlt szerdán infarktust kapott trinidadi futballista állapota továbbra is súlyos. Adams továbbra is műszív kezelésen van a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján.

"Akeem egy nagyon súlyos szívinfarktust szenvedett el, gyakorlatilag majdnem az egész balkamrára kiterjedő infarktust kapott” - idézik Dr. Szelid Zsolt Lászlót, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársát.  "Amennyiben a szív funkciója nem tér magához akkor további lépés lehet egy másfajta műszív, vagy szóba jöhet a szív-transzplantáció. Azt gondolom, az ő esélye, hogy valamilyen módon sikeresen elhagyja a kórházat még mindig 30-40 százalék körüli" - nyilatkozta Dr. Szelid Zsolt.

A kardiológus arról is beszélt, a Ferencvárosnál olyan kérdőívet töltettek ki a játékosokkal, s olyan vizsgálatokat végeztek el velük, amit a FIFA és az UEFA is ajánl, így szívultrahang-vizsgálatokat és EKG-t. A tesztek során Adams nem árulta el, hogy édesapja hirtelen szívhalál során hunyt el. Az orvos minden sportolót arra bíztat, hogy ezeken a kérdőíveken őszintén válaszoljanak – idézik a műsorban elhangzottakat.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés