hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Aktív kórház marad a kalocsai

Intenzív osztályra került 2010-re a kalocsai kórház, de 2011-re sikerült megmenteni – vezette fel Török Ferenc, Kalocsa polgármestere a tényt, miszerint a jövőben is aktív kórház marad a kalocsai.

Dr. Vadász Mária, a Szent Kereszt Kórház főigazgatója a polgármesterrel közös sajtótájékoztatón adta hírül tegnap, hogy túl vannak az első, és egyben legnehezebb tárgyaláson a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) egészségszervezési és finanszírozási főigazgatóságával  – írja a baon.hu.

Az első tárgyaláson kiderült, hogy aktív kórház marad a miénk vagyis nem kerül át 2012-ben a funkcióváltó kategóriába, melynek keretében a járóbetegellátáson, az egynapos sebészeti ellátáson és krónikus ellátáson kívül nem végezhetne más aktív ellátást.

A tárgyaló delegáció úgy érkezett, hogy a kalocsai kórháznak nulla aktív ágyat szántak. Innen nézve különösen jelentős eredmény, hogy lehetnek műtétek, gyógyíthatnak a belgyógyászaink, fogadhatunk kardiológia betegeget és végezhetünk sürgősségi ellátást – vázolta a helyzetet a főigazgató asszony. A GYEMSZI támogatja a Szent Kereszt Kórház törekvéseit és fejlesztéseit, és alkalmasnak tartja a kórházat arra, hogy szükség esetén más feladatokat is átvegyen. 

hirdetés

Könyveink