hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Áll az alku

Az Országos Betegszállító Szolgálat (OBSZ) kész együttműködni az egészségügyi vezetőkkel, és támogatja a betegszállítással kapcsolatos elképzeléseiket, ha a tervezett változtatások garantálják a megnyugtató finanszírozást.

Beneda Attila, az egészségügyi államtitkár kabinetfőnöke múlt csütörtökön jelentette be, hogy az OMSZ-hoz vonná a betegszállítás irányítását a szaktárca. Mártai István, az OMSZ főigazgatója ugyanakkor azt mondta: jó intézkedés volt a betegszállítás és a mentés különválasztása. Bíró Ferenc, az OBSZ elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy a tervezett intézkedés veszélyezteti a hatékonyan és gazdaságosan működő rendszert.

Az OBSZ keddi közleménye szerint számukra megnyugtató eredménnyel zárult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) egészségügyi államtitkárságának képviselőivel folytatott első egyeztetés a betegszállítás jövőjéről - írták.

A tárgyaláson a tervezett jogszabály részleteiről még nem esett szó, de ígéretet kaptak arra, hogy - a jogszabálytervezet jövő heti kézhezvétele után - január elején folytatják az egyeztetéseket. A megbeszélésen az OMSZ es a Nefmi szakemberei azt is vállalták, hogy akkor a gyakorlatban is megtekintik az OBSZ jelenlegi irányítási rendszerét - tartalmazza az OBSZ közleménye.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink