hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Államtitkári látogatás az orvoskamaránál

Szerdán délután Zombor Gábor egészségügyi államtitkár részt vesz a Magyar Orvosi Kamara elnökségi ülésén, hogy megvitassák a rezidens szövetség hálapénz elleni javaslatát – írja a Heti Válasz.

Ebből az alkalomból kérdezték az orvoskamara elnökét egyebek mellett arról, hogy lát-e a hálapénznél súlyosabb gondot is?

„Az alulfinanszírozottságot, az amortizáció ellentételezésének hiányát, amely megnehezíti az eszközök cseréjét, a kollégák túlterheltségét, a munkaerőhiányt. Soroljam? Ezeket a gondokat egyben kell kezelni, nem lehet egy elemet kiragadni közülük, az veszélyes volna. Az orvosválasztás bevezetéséhez máris hiányzik egy fontos elem, az egységes minősítő szempontrendszer. Az etikai kérdéseket is tisztázni kell. Például körbebástyázni, hogy ha én X százalékos biztonsággal operálok epét, attól még nem rosszabb nálam, aki nem hozza nyilvánosságra a saját eredményeit. Összességében tehát nem tartom eleve ördögtől valónak a terveket, de nagyon át kell gondolni a megvalósításukat” – olvashatók Éger István válaszai a hetivalasz.hu-n

(forrás: Heti Válasz)
hirdetés

Könyveink