hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Alultervezett kassza

Az eredeti költségvetésben szereplő 239 milliárd forintról majdnem 280 milliárd forintra növelik a gyógyszerek ez évi ártámogatására fordítható összeget. A 2003-as zárszámadáshoz készült és már a parlament előtt lévő kormányzati terveket két, egymással összefüggő tény indokolja:  2004 első felében megint túlköltekezett az egészségbiztosító, az egyébként eredetileg eleve túlságosan szűkre szabott keretből.

Tavaly összesen 252 milliárd forint ment el ugyanis gyógyszertámogatásra, így nyilvánvaló volt, hogy a 239 milliárd forintos kassza igencsak alultervezett. (A tavalyi költségvetés 217 milliárd forintról indult, ezt az akkori zárszámadásban 242 milliárdra módosították, míg végül 252 milliárdnál állt meg.) A zárszámadási törvényhez készített véleményében az Állami Számvevőszék felrója a kormánynak, hogy bár a gyógyszerárak befagyasztásától a Globális Támogatás Volumen (GTV) megállapodásig számos intézkedést hozott, hogy megállítsa a folyamatot, ezek egyike sem vezetett igazán eredményre.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés