hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Az Autista Segítő Központ lett az első az Angyalok Erdeje kampányban

A ferences rend fenntartásában működő Autista Segítő Központ és Majorság első helyezett lett az Angyalok Erdeje elnevezésű karitatív kampányban.

Az ezzel járó 5 millió forintos díjat fejlesztési eszközökre és programokra fordítja az intézmény, amely több mint 25 ezer támogatói SMS-t kapott.

Az intézménykomplexumban iskola, átmeneti és szociális otthon áll a gyerekek rendelkezésére, a felnőttekére lakóotthon és foglalkoztató. Az oktatás-nevelés mellett szociális-egészségügyi, rehabilitációs-terápiás munka és tanácsadás is folyik. A gondoskodás évente mintegy 100 család számára jelenti az egyedüli segítséget ezen a téren. A szolgálat nélkül ezek a családok megoldhatatlan helyzetbe kerülnének.

 

Az Autista Segítő Központ lett az első az Angyalok Erdeje kampányban

Az intézmény fenntartója komoly erőfeszítéseket tesz a fenntartásra és fejlesztésre. A normatív állami hozzájárulás az ellátás költségeinek alig több mint 50 százalékát fedezi. A karitatív kampányban elnyerhető összegből régóta nélkülözött fejlesztő eszközöket szereznek be, valamint speciális programokkal, szakemberek bevonásával is gazdagítják az autizmusban érintettekről való gondoskodást.

Az ötszáz feldíszített karácsonyfából álló Angyalok Erdeje december 5. és január 6. között várta az érdeklődőket a fővárosi Felvonulási téren. A fákat és a hozzájuk tartozó prezentációs helyet Magyarországon működő vállalkozások, magánszemélyek vásárolhatták meg 115 ezer forintért, és díszíthették fel azzal a feltétellel, hogy pártfogásukba vesznek egy-egy "rászoruló ügyet".

A látogatók közvetlen felajánlásokkal, a helyszínen vásárolható "angyaltallérokkal", valamint normál díjas SMS-sel szavazhattak egyebek mellett alapítványra, egyesületre vagy iskolára.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés