hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Az idősebb férfiak több szexre vágynak

A 75 év feletti férfiakat is érdekli a szex, ám betegségeik és a lehetőségek hiánya visszatartja őket - derül ki egy ausztrál vizsgálatból.

A 2700 75-95 éves férfi részvételével készült kutatás eredményeit az Annals of Internal Medicine-ben hozták nyilvánosságra. A kérdések az egészségről, a kapcsolatokról és a szexualitásról szóltak.

Zoe Hyde, a felmérést végző Nyugat-Ausztráliai egyetem munkatársa elmondta, minden ötödik 90-95 éves férfi a szexualitást a "valamelyest fontos" kategóriába sorolta. A szakemberek álláspontja szerint ez a tény cáfolja azt a sztereotípiát, mely szerint az idős emberek aszexuálisak.

A 75 év feletti férfiakat is érdekli a szex

A szexuálisan aktív válaszadók közül negyven százalék elégedetlen volt, kevesellte az együttlétek gyakoriságát. A megkérdezett férfiak 30 százaléka számolt be szexuális együttlétről az elmúlt egy év során, ám több mint 48 százalék válaszolta azt, hogy fontos számára szex - azaz, többen vágytak rá, mint amennyiüknek ténylegesen meg is valósult. Azok közül, akik nem létesítettek kapcsolatot az említett időszakban, több mint 40 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem is hiányolja az intimitást.

A szexuális aktivitást befolyásolta az életkor, a tesztoszteron szint, a különböző betegségek (például a prosztatarák vagy a cukorbetegség) illetve természetesen az is, hogy volt-e megfelelő partner. 

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink