hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Bárkiből lehet füvesember

Vallom, hogy a testre szabott gyógytea-keverékeket hazai gyógynövényekből el lehet(ne) készíteni a közforgalmú gyógyszertárban – írja a PharmaOnline cikkének szerzője.

Gyógynövény-ismeretet  szervezett formában ma már nem csak gyógyszerészeknek oktatnak az egyetemeken. Természetgyógyászoknak szóló tanfolyamokon, továbbképzőkön akár levelező oktatás formájában is bárkiből lehet „füvesember”. Így aztán a gyógyteák készítése is akárhol lehetővé vált

A gyógyszertárban gondosan feldolgozott, különféle termékkategóriákba sorolható teadrogokat lehet kapni – ha a gyógyszerésznek nem okoz túl nagy gondot és „megéri”, érdemes ezzel foglalkoznia, hiszen a gyógyszerésznek az egyetemen szigorlaton kell bizonyítania gyógynövényismereti alapműveltségét. Ebbe a körbe tartozik a fitoterápiás alkalmazás is. Az okleveles gyógyszerész így önállóan készíthet olyan teakeveréket, amihez szükség esetén az orvos véleménye is szükséges, különösen például akut lázas állapot, görcs, fájdalom esetén. 

Mindez tehát óriási lehetőség a gyógyszerészi gondozásban – ha adottak hozzá a feltételek – olvasható a pharmaonline.hu sorozatkezdő cikkében.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés