hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Bezárt páncélszekrényüzlet

A kínai páncélszekrényiparnak adott lökést a magyar egészségügyi reform. Ma a Magyar Kórház Szövetség mint piaci szereplő lép fel a szállodai széfkereslet kielégítőjeként. Február 7-én kórházi széfek beszerzését rendelte el a tárca - ma árverezhetik a széfeket.

Minden kórházi ágy mellé el kell helyezni egy páncélszekrényt - adta rendeletben február 7-án, március 8-ai hatállyal Horváth Ágnes SZDSZ-es egészségügyi miniszter. Azok a kórházigazgatók bizonyultak bölcsnek, akik figyelmen kívül hagyták a szaktárca rendelkezését. Ma a széfek árverezése van soron. Harkányban 200, Szigetváron 50 páncélszekrényt rendeltek - Kínából. Egy kórházigazgató azon örvendezik, hogy a kínai ipar nem tudta határidőre szállítani a széfeket, ezért be tudták zárni a páncélszekrényüzletet.


A kórházak rugalmasan alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Az eddig beszerzett szekrényeket elhelyezik a komfortos szobákban, illetve, ha valamely beteg igényli ezt a szolgáltatást, annak rendelkezésére bocsátják. Egy megkérdezett beteg nem tart igényt erre a lehetőségre, a nővérek szívességére számít. Két órán át műtötték sérvre, addig zsebtelefonját leadta az egyik nővérnek, még papírt is kapott róla.


Lopnak a kórházi szobákban - mondta egy nővér. A legkelendőbb a zsebtelefon. Meglepő lopások is vannak: úgy tűnt el érték a szekrényről, hogy betegtársak folyamatosan jelen voltak a szobákban. Ezért már a kórházi kezelés elrendelésekor arra figyelmezetik a beteget, ne hozzon magával értéket a kórházba. És a betegek tartják is magukat ehhez, illetve akinek külön igénye van, a házi pénztárban helyezik el értékeit. Például abban a szekrényben, amelyekben a különleges gyógyszereket őrzik.


Ma a kórházaknak lehetőségük van elárverezni a fölöslegesen megvett páncélszekrényeket. A Magyar Kórház Szövetség rugalmasan alkalmazkodik a helyzethez: közvetítést vállal szállodák és kórházak között. Igény szerint széfeket ajánl a hoteleknek.

 

Forrás: MR1; Webdoki

cimkék

hirdetés

Könyveink