hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Csábítóbb külföldön dolgozni, mint egy pécsi klinikán?

Információk szerint több pécsi klinikán már csak a régi gárda dolgozik, azaz nincsenek új, kezdő munkatársak - aki teheti, azonnal külföldre megy pénzt keresni - írja a Békés Megyei Hírlap.

A magyar nővéreknek nem kell sokáig keresgélniük, ha egy külföldi országban szeretnének dolgozni. Elég csupán néhány kattintás az interneten, s máris válogathatnak a szépszámú ajánlat között, amelyek igencsak meggyőző fizetéssel is kecsegtetnek. Ennek fényében nem meglepő, hogy vannak, akik neki is vágnak.

- A mai helyzetben a legtöbben a bizonytalan anyagi helyzet, az egyre emelkedő törlesztőrészletek nyomása miatt vállalnak külföldi munkát - mondta Kovácsné Kelemen Judit, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának ápolási igazgatója. - Ez az anyagi bizonytalanság pszichés megterheléssel is jár. Az anyagi gondokkal küszködő a betegek irányában sem tud megfelelően teljesíteni, frusztrálódik, kiégett lesz. Az átmeneti külföldi munkavállalással a dolgozók anyagi helyzete nagymértékben javul, megszűnik a lelki teher, a dolgozó ismét felszabadul. Ezzel ismét a betegek nyernek, hiszen a hazatérő dolgozó élményekkel gazdagodva, felszabadultan tud ismét a betegellátásba kapcsolódni – fejtette ki.

Az ápolási igazgató elismerte: a jelen gazdasági helyzetben a kétezer szakdolgozó közül többen is biztosan a külföldi munkavállalás mellett döntenek. - Valóban hátrány, hogy kevesebb szakképzett ápoló marad a rendszerben, ám fontos kiemelni: jelen pillanatban nyomasztó létszámgondok nincsenek - tette hozzá Kovácsné Kelemen Judit.

(forrás: Dunántúli Napló)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés