hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Drogok és emberek

A könyv a fogalmak tisztázásával kezdődik, mivel e nélkül (mi az, hogy drog, kábítószer, pszichotrop anyag stb.) lehetetlen eligazodni a „drogrengetegben”.
A kötet áttekintést nyújt az ópium ókortól napjainkig terjedő történelméről, és arról, hogy hogyan foglalták el az ópium helyét a morfin típusú természetes és szintetikus vegyületek a gyógyszerterápiában és a kábítószer-élvezetben.
A kokalevél tradicionális használatának és a kokainnal folytatott egyre gyakoribb visszaéléseknek a részletezését a szintetikus (amfetamin típusú) stimulánsok követik. Thaiföldön 3 millió az amfetamin-használók száma; a Fülöp-szigeteken Manila 7,5 milliós lakosságából 1,2 millió a rendszeres metamfetamin-fogyasztó; Európában az amfetamin a legnépszerűbb stimuláns; az Egyesült Államokban a metamfetamin a „sztár” (itt 1997 és 2001 között 30 000 illegális metamfetamin- laboratóriumot számoltak fel a hatóságok, és az utóbbi 10 évben 700 százalékkal emelkedett az amfetamin típusú stimulánsok illegális használata).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Bayer István
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés