hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Egerben is feltűnt az Orvosi Turizmus Iroda

A miniszterelnök fogorvosa már a szórakoztatóiparban is terjeszkedik, és mindehhez önkormányzati, illetve állami segítséget is kap Egerben – írja a Magyar Narancs.

A szerkesztőséghez került önkormányzati fejlesztési tervben szereplő belvárosi épületegyüttes és szabadidőpark területén működött 2011-ig Eger egyik legismertebb szórakozóhelye, az EGAL, amelyet korábban háromszor az év legjobb vidéki szórakozóhelyének választottak – idézi fel a lap. Az EGAL Klub ellehetetlenülése után egy évre bezárt a szomszédságában található Egrix klub és sportpálya is, azóta az egri belváros szélén lévő földalatti szórakozóhely, a mellette lévő extrémsport-pálya és az Egrixnek helyet adó épület is üresen áll.

Az önkormányzati anyag szerint azonban a Bátorfi Béla alapította OTI Orvosi Turizmus Iroda Zrt. működtetheti a korábbi szórakozóhelyet és a mellette lévő extrémsport-parkot, illetve a már szintén bezárt Egrixet is. Az OTI a tervek szerint közel 371,8 millió forintból újítaná fel a területet – a szándék komolyságát jelzi, hogy a terület egy részét 2013-ban, egy tavaly februári közgyűlési határozatot követően már bérbe is vette évi 2,18 millió forintért.

Sőt, a Széchenyi utca 61. alatti ingatlanra – mint fióktelepre – már be is jegyeztette magát az OTI a cégadatbázis szerint, majd a beruházásra a Gazdaságfejlesztő Operatív Programból pályázati pénzt is odaítéltek neki. A magyarnarancs.hu úgy tudja, hogy csütörtökön az előterjesztést az egri közgyűlés jó eséllyel elfogadja, így szabad út nyílhat Orbán Viktor fogorvosa előtt Egerben.

(forrás: Magyar Narancs)

cimkék

hirdetés

Könyveink