hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Egyeztetés az otthonszülés szabályozásáról

A minisztérium azt reméli, hogy még az idén rendeződik az intézeten kívüli szülés problémája.

A mai napon lezajlott első egyeztetésen Szócska Miklós az érintett szervezetek álláspontjáról tájékozódott. Az egészségügyért felelős államtitkárság közleménye úgy fogalmaz "a megbeszélésen egyértelművé vált, hogy a szülés körülményeinek, feltételeinek világos, egyértelmű szabályozására van szükség". Szócska Miklós a következő tárgyaláson már a jogszabályalkotás részleteiről egyeztet felekkel. 

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság elkötelezett abban, hogy év végéig az egyeztetések lezáruljanak a probléma megoldása érdekében - írja a közlemény.

"Az új egészségügyi kormányzat kiemelt tervei között szerepel, hogy a nemzetközi trendek figyelembe vételével, valamennyi érintett bevonásával olyan jogi szabályozás szülessen, amely a szakma által megkövetelt feltételek megléte estén alternatívát kínálhat a várandós nők részére a biztonságos szülés helyének megválasztásakor."

A tárgyaláson a következő szakmai szervezetek képviselői vettek részt: Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium, Orvosok a Szabad és Biztonságos Születésért, Országos Bába Szövetség, Országos Mentőszolgálat, Magyar Kórházszövetség, Egészségügyi Tudományos Tanács, Szülők a Szabad Szülésért Társaság, Magyar Védőnők Egyesülete, Születésház Egyesület, Országos Gyermekegészségügyi Intézet, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szülésznői Tagozat, valamint a Társaság a Szabadságjogokért.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés