hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Egészségipar

Együttműködik a Richter és az indiai Aston

A Richter Gedeon Nyrt. a hét elején bejelentette, hogy fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá 2010. február 26-án az Intas kutatási részlegével, az indiai Aston Research Ltd.-vel.
A szerződés értelmében a két cég számos, a Richter által megjelölt generikus termék fejlesztését végzi majd közösen. A fejlesztési költségeket a felek együtt állják. 
 
A termékek forgalmazását a két cég egymástól függetlenül végzi, a szerződésben meghatározott területeken.
 
A most megkötött megállapodás értelmében Oroszországban a Richternek kizárólagos értékesítési joga van. A szerződésnek megfelelően az Intas Pharmaceuticals Ltd. a közös fejlesztésre kijelölt termékek hosszú távú beszállítójává válhat. „Az együttműködés illeszkedik a Richter azon vállalati stratégiájába, mely egyrészt célul tűzte ki a portfólió folyamatos bővítését, másrészt pedig lehetőséget teremt arra, hogy a Richter a rendelkezésre álló fejlesztési kapacitásait a magas hozzáadott értékű termékek fejlesztésére koncentrálja” – értékelte a történteket Bogsch Erik vezérigazgató. 
 
Ez évre stagnálást vár a Richter, erről bő egy hónapja beszélt a cég 2009. évi teljesítményéről szóló gyorsjelentés ismertetésekor Bogsch Erik. A csoport bevétele euróban 952,4 milliót tett ki tavaly – és az egymilliárdos határt várhatóan az idén sem lépik át. Tavaly igazán jó évet zárt a társaság: az anyavállalat 51 milliárd forintnál magasabb adózott eredménye forintban 23,6 százalékkal haladta meg az előző évit. Ez elsősorban az Egyesült Államok piacán elért kiugró növekedésnek volt köszönhető.
 

cimkék

hirdetés

Könyveink