hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Életmódtól is függhet a gyógyszerár?

Januártól kisebb tb-támogatással juthatnának gyógyszereikhez azok, akiknek „életmódját és gyógyszer-alkalmazási gyakorlatát" nem tartja megfelelőnek a szaktárca. Erre is lehetőséget biztosítana a gyógyszer-támogatási rendszer átalakítását érintő, törvénymódosításokhoz készült javaslat.

A Széll Kálmán Terv miatt jövőre 83 milliárdot, 2013-ban pedig újabb 37 milliárd forintot vesznek ki a gyógyszerkasszából. A forráskivonáshoz szükséges tervezet szerint a többi között létrehozzák az úgynevezett „betegségregisztert", oda érkeznek majd azok az adatok a gyógyszerek hatékonyságáról, melyek alapján ártámogatást kaphatnak a készítmények.

A javaslat megteremti a „beteg-együttműködés" jogszabályi fogalmát is, így a miniszteri rendeletben meghatározott gyógyszerek alkalmazása esetében a páciens életmódja, illetve gyógyszerszedési hajlandósága is függvénye lehet a támogatásnak. 

 

A törvénytervezet szövege a kormany.hu oldalon

Véleményezési határidő: 2011. október 20. 10 óra

Véleményezésre szolgáló e-mail-cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: Népszava, kormany.hu)
hirdetés

Könyveink