hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Ellenőrzött kifizetések

Táppénzutalásokat vizsgál az egészségbiztosító

Miközben a betegállományban lévők naponta átlagosan 2500 forint táppénzt kapnak, vannak, akik napi 30 ezer forintnál is magasabb ellátáshoz jutnak. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) néhány hete átfogó vizsgálatot kezdeményezett, hogy megállapítsa, jogosak voltak-e e nagy összegű kifizetések. Az ellenőrzések eredményeit lapzártánk idején összegzik – tudtuk meg az OEP főosztályvezetőjétől.
Bukodi Zsolt hangsúlyozta: nem azt vizsgálják, vajon az orvosok jogosan vették-e táppénzbe az érintetteket, hanem azt, hogy a betegek akkora táppénzt kaptak-e, amennyi a törvény szerint megilleti őket. Az idei ellenőrzés szükségszerűségét már egy 2005-ös vizsgálat is alátámasztotta: akkor ötven olyan táppénzkifizetést néztek meg tüzetesebben, ahol napi 30–180 ezer forintban részesültek a betegállományban lévők. Az akkori célvizsgálatnál kiderült: 35 biztosított összesen 138 millió forintot kapott kézhez jogosulatlanul – emiatt októberben rendőrségi feljelentést is tett az egészségbiztosító.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés