hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Európa első Hallás Tudásközpontja

Minden halláskárosultnak segítenek a Budapest belvárosában megnyílt központban. A halláskárosodáson javító, orvosi jellegű beavatkozások teljes összegét fedezi az OEP. 

A súlyosabb halláskárosodásban szenvedőkön segítő úgynevezett cochleáris implantátumok javítását 90 százalékban finanszírozza az OEP.

Terman Tibor, a központ vezetője elmondta: céljuk az, hogy teljes körű „hallásmegoldást” nyújtsanak minden rászorulónak. Segítenek a krónikus fülzúgásban szenvedőknek, a kisebb hallásproblémára különböző hallókészülékeket ajánlanak. Olyan eszközöket is kínálnak, amelyek képesek megszüntetni a teljes siketséget - közölte.

Európa első Cochleáris Implantátum és BAHA (Bone-Anchored Hearing Aid - csontba horgonyzott hallókészülék) Tudásközpontjában a halláskárosodást javító eszközök mellett a műtétre váró beteget megismertetik a rá váró eljárással. A klinikákkal szorosan együttműködve térítésmentesen vállalják a műtétre történő teljes körű felkészítést és az utókezelést.

Magyarországon jelenleg négy fül-orr-gégészeti klinikán végeznek ilyen jellegű műtéteket felnőtteken. A halláskárosult gyermekeknek a budapesti Heim Pál gyermekkórházban ültetnek be cochleáris implantátumot.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés