hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Ezrek kerültek orvoshoz a műfű miatt

A Egyesült Államok sürgősségi osztályain egy év alatt több mint 11 ezer esetben láttak el szintetikus marihuána miatt kórházba került fiatalokat – írja az mno.hu.

Az Egyesült Államok Kábítószerügyi és Mentálhigiénés Szolgáltatások Hivatala (SAMHSA) által kiadott DAWN jelentés szerint a szintetikusmarihuána-használat súlyos potenciális egészségügyi veszélyeket rejthet, annak ellenére, hogy a hagyományos marihuána miatt még mindig jóval többen (több mint 461 000-en) kerülnek a sürgősségire évente.

A legtöbb beteg magas vérnyomás, émelygés, hányás, szorongás, nyugtalanság miatt került a sürgősségire, de sokaknál súlyosabb rohamok is kialakultak.

Az Egyesült Államokban 2008 óta teljesen legálisan árusítják a füstölőként forgalomba hozott szintetikus marihuánát. Egészen a közelmúltig a marihuána legális alternatívájaként tekintettek rá. Az összetevők azonban szintetikusak és nem állnak olyan szigorú ellenőrzés alatt, mint a növényi alapanyagok. Az utóbbi években a szintetikus marihuána főleg a fiatalok körében tett szert egyre nagyobb népszerűségre, akik az internetről, vagy akár éjjel-nappali üzletekből is hozzájuthattak. Emiatt 38 államban vezettek be korlátozó intézkedéseket az árusításra vonatkozóan, majd 2012 nyarán az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) teljesen betiltotta a szintetikus kannabiszszármazékok forgalmazását – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés