hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Felmondási mozgalom: egyre nő a feszültség

A szakminiszter vasárnap személyes nyilatkozatban támadta a rezidensszövetség vezetőjét egy olyan kijelentéséért, ami jelenlévők szerint el sem hangzott.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – az Országos Sajtószolgálaton keresztül nyilvánosságra hozott nyilatkozata szerint  –  „megdöbbenéssel értesült arról, hogy fiát Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke saját politikai céljainak elérésére, az egészségügy helyzete körüli öncélú hangulatkeltésre használja fel. A miniszter az alaptalan és rosszindulatú állításokat visszautasítja, mivel egyetlen családtagja sem helyezett letétbe semmilyen felmondási nyilatkozatot.”

A történet előzménye, hogy a szövetség pénteken sajtótájékoztatót tartott – ahol a betegbiztonsag.blog.hu honlapot mutatták be. Itt valóban szóba került a miniszter szintén orvos fia, de Papp azt nem állította, hogy ő is adott volna le időzített felmondást. Így valószínű, hogy a minisztert félretájékoztatták. A rezidens szövetség elnöke a Népszabadság Online-nak így idézte fel az esetet: „arról beszéltem, hogy a kolléga 2012-től külföldre készül, és ezt a miniszter mai közleménye sem cáfolja”.

hirdetés

Könyveink