hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Fidesz: a baloldal hergel

A kormánypárt Szabó Tímea azon felajánlására reagált, mely szerint jogi segítséget nyújtanak a pénteki demonstráció miatt bajba kerülő kórházi dolgozóknak.

A nagyobbik kormánypárt frakciójának az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagáltak, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke jogi segítséget ajánlott azoknak a kórházi dolgozóknak, akiket retorzió ér, ha csatlakoznak a fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária által meghirdetett demonstrációhoz, és feketébe öltöznek pénteken.

A Fidesz azt írta, hogy kormányzása alatt a baloldal 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, kórházakat zárt be és több ezer egészségügyi dolgozót tett utcára.
Úgy folytatták: az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormányra, amely 2010 óta folyamatosan pótolja a korábban elvont pénzeket. Az 500 milliárdos fejlesztésekből országszerte sorra újulnak meg a kórházak és a rendelők, a kormány rendezi a kórházak pénzügyi helyzetét, és az elmúlt hat évben béremelést indított az egészségügyben, amire eddig több mint 300 milliárd forintot fordított.

"Az a célunk, hogy tovább javuljon a betegellátás színvonala, az egészségügyi dolgozók még nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak és jobb munkakörülmények között dolgozzanak" – írták, hozzátéve: a kormány folyamatosan egyeztet az egészségügyi érdekvédelmi szervezetekkel a további intézkedésekről.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink