hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Gyorssegélyt kaphat a Központi Stomatológiai Intézet

Tizenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a Központi Stomatológiai Intézet a likviditási helyzetének rendezésére, az erről szóló előterjesztésről jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés. Az intézményhez önkormányzati biztost is kirendelhet a főváros.

Szentes Tamás, egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztéséből kiderül: a Központi Stomatológiai Intézet áprilisi lejárt tartozásállománya meghaladta a 60 millió forintot, ebből a 60 napon túl lejárt állomány több mint 27 millió forint volt. Ez azzal a veszéllyel fenyeget, hogy bármelyik szállító kezdeményezheti a Fővárosi Önkormányzattal szemben az adósságrendezési eljárást - olvasható a dokumentumban.

A városvezető 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást javasol az intézmény 60 napon túli tartozásainak részleges rendezésére. Ezt a költségvetés általános tartalékából fedezné a főváros.

Az előterjesztésben az is szerepel: az intézethez önkormányzati biztost kell kirendelni, akinek a személyéről egy háromtagú ad hoc bizottság dönthet.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink