hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Vélemény

H1N1: Gyógyszergyártók összeesküvése a járvány?

Az Information dán lapban megjelent információk szerint a sertésinfluenza járvány válhat napjaink legnagyobb korrupciós botrányává. Ez alatt természetesen nem magát a betegséget kell érteni, hanem a körülötte kialakult hisztériát.
A lap szerint a hivatalos adatok szerint eddig összesen közel 6000 áldozata volt az A/H1N1 influenzának, miközben a „hagyományos” influenza évente átlagosan 500 000 áldozatot követel a világban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a világ vezető gyógyszergyártó cégei között kapcsolat áll fenn, az utóbbiak pedig igen szépen kerestek a sertésinfluenzán. A betegség miatti pánik az egész bolygóra kiterjedt, a világgazdasági krízis ellenére a gyógyszer­gyártók négy műszakban termelnek – idézi a dán lapot a karpatalja.info.
 
Az Information munkatársai szakértőket kérdeztek meg a sertésinfluenza járvány körül kialakult pánikról. A vélemények mindegyike megegyezett abban, hogy az emberek reakcióját nem is annyira a betegség váltotta ki, mint a rendkívül sikeres PR-kampány. És ezt a kampányt nem más vezette, mint az Egészségügyi Világszervezet. A WHO néhány munkatársáról kiderült, hogy a gyógyszergyártó cégek „szolgálatában állnak”. Néhány tanácsadó véleményére támaszkodva a szervezet járványnak minősítette a sertésinfluenzát, az ügy első számú érintettje pedig egy holland orvos, Albert Ostenhaus lett. Hollandia kormánya jelenleg is vizsgálatot folytat az említett személy tevékenységeinek feltárásában, ugyanis kiderült: a doktor több olyan cégtől is fizetést kap, amelyek a sertésinfluenza elleni védőoltást gyártják. A WHO több tanácsadója, akik közbenjártak a betegség járványként való elismeréséért, mindannyian a nagyobb gyógyszergyártó cégek (Roche, RW Johnson, GlaxoSmithKline) tanácsosai. Az ellenszer gyártásáról szóló megbízásokat éppen ezek a cégek kapták meg, nem véletlenül. Az sem véletlen, hogy az említett szakértők nyomására jelent meg 2009. július 7-én a WHO rendelete a tömeges oltás szükségességéről.
 
Jurij Hajdajev egykori ukrán egészségügyi miniszter szerint Ukrajnában nincs technikai lehetőség arra, hogy kimutassák a sertésinfluenza vírusát nagyszámú megbetegedések esetén. Ezzel együtt tényként kezelhető, hogy a szezonális influenza valóban járványméreteket öltött. Ez viszont minden évben jellemző jelenség, csakhogy az idén ezt több politikus a saját érdekei érvényesítéséhez használta fel. Tetyana Bahtajeva, a Régiók Pártja parlamenti frakciójának tagja, az egészségügyi szakbizottság vezetője kategorikusan ellene van annak a feltevésnek, miszerint az influenzajárványt „meghamisították”. Elmondása szerint több ismerőse, munkatársa és barátja is az A/H1N1 típusú sertésinfluenza vírussal fertőződtek meg, de meggyógyultak. Oleg Nazar, Kijev főimmunológusa szerint ma az egészségügyet és a hozzá kapcsolódó tudományokat a gyógyszergyártó cégek finanszírozzák, éppen ezért nem kell meglepődni semmin. A doktor úgy véli, hogy néha nem árt az embereket megijeszteni egy-egy újabb betegséggel, ugyanis a lakosság körében igen nagy az olyanok aránya, akik szándékosan halogatják az oltások beszerzését. Egy járvány ráébreszti őket arra, hogy az oltásokra mindenképp szükség van.
 
Mikola Poliscsuk egykori ukrán egészségügyi miniszter is kihangsúlyozta: a sertésinfluenza és a szezonális influenza hasonló lefolyásúak, ráadásul az utóbbi sokkal több áldozattal jár a szövődmények miatt – írta a karpatalja.info.
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés