hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Vélemény

Ha kapna 2 milliárd forintot...

...mire fordítaná az egészségügyön belül? Ezt kérdezte Nagy Judit az egészségügy különböző területeivel foglalkozó szereplőitől.

Dózsa Csaba, egészségügyi szakértő: Mivel az egészségügyből hiányzik a rendszerszintű gondolkodás, mindenképpen képzésre, minőségfejlesztésre, protokollok kidolgozására, a rendszer szereplői szervezési, rendszerezési, minőségfejlesztési tudásának bővítésére, mert ez a legjobban megtérülő befektetés (nem mellesleg jelenleg is van erre fordítható, a jelzettnél is több uniós pénz a TÁMOP-ok keretében).
 
Dézsy József professzor, az Osztrák Egészségügyi Társaság elnöke: A fiatalok egészségének megőrzésére, a drog-, az alkohol- és a dohányzásellenes küzdelemre, a prevenció motiválására.
 
Váradi Péter, az AXA Önkéntes Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke nem lát ma a magyar egészségügyben olyan biztonságos területet, amelyben ez a befektetés megtérülhetne, az általa ismert befektető és venture capital cégek sem fektetnének az egészségügy szolgáltatási szektorába a politikának kitett finanszírozás és a megtérülés rendkívüli kockázata miatt.
 
Kökény Mihály (MSZP), az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke: Otthoni ápolásra, a szükséglet-kommunikáció javítására, arra, hogy a lakosságnak információi és ennek birtokában reális elvárásai legyenek az egészségügyi ellátórendszerrel szemben.
 
Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgató főorvosa: Arra, hogy 3 hónap alatt készüljön Magyarországon olyan egészségügyi stratégia, amely 10 évre meghatározza az irányt, továbbá roma egészségügyi szűrőprogramra. 
 
Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont igazgató főorvosa elsősorban saját egészségügyi vállalkozását erősítené meg. Szerinte a magyar egészségügynek hatékonyan be kell kapcsolódnia a nemzetközi munkamegosztásba, hogy megnyerje a befektetők bizalmát és a rendkívül magas magyar hozzáadott értéket valódi értékén becsüljék.
 
Grossmann Péter, a Medicover Egészségközpont Zrt. vezérigazgatója: Prevencióra és azon belül az emberek információhoz juttatására.
Dr. Nagy Judit
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés