hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Hány kórház az egyben?

A Borsod Online annak próbált utánajárni: milyen kórházi átszervezést tervez a megyei önkormányzat.

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén többek között határozott arról, hogy átszervezi az irányítása alatt álló intézményeket és a kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságokat, felhatalmazta a főjegyzőt, hogy hozzon létre az előkészítő munka elvégzésére a hivatal és az érintett intézmények munkatársainak bevonásával az átszervezés szakmai irányultságának megfelelő munkacsoportokat, méghozzá azonnal.

– A három másik kórházigazgató társammal (a szikszói, az izsófalvai és a mezőkövesdiintézmények vezetőivel) hiába vártuk az értesítést arról, hogy beválasztottak bennünket bármelyik munkacsoportba is, tudomásunk szerint az átszervezés tervének kidolgozásában való részvételre egyedül a BAZ-Megyei Kórház főigazgatóját kérték föl. Ezzel párhuzamosan azonban terjedt a hír arról, hogy a kórházakat közös irányítás alá vonják, s egyszersmind bizonyos tevékenységek kiszervezése várható – erősíti meg dr. Kása Miklós, a Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház igazgatója.

– Azonban sem a jobb minőségre, sem a költségmegtakarításra nincs garancia. A dolgozóink körében nagy a bizonytalanság, lépten-nyomon megállítanak, mi igaz a kiszivárgott hírekből, minthogy féltik az állásukat – mondja, s mutatja a levelet is, amelyet a helyzet tisztázására a négy kórház vezetője január 6-án postázott az illetékes főosztályvezetőnek. Válasz mindeddig nem érkezett...

A teljes cikk a Borsod Online-on olvasható.

(forrás: BorsodOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés