hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Hármat fizet, kettő kap akció egy legendás patikában

Egy a hamis receptekkel kábítószer-tartalmú gyógyszereket beváltó fiatalokat lenyúló drogos pesti patikus legendáját eleveníti fel az urbanlegends.hu.

A lap egy visszaemlékezésből idézi meg a múlt század nyolcvanas éveiből  a legendás alakot: „Volt például Csepelen egy gyógyszertár, ahol hektoliter számra adták ki a Hydrocodint. Óbudán is volt egy ügyeletes gyógyszertár, a Vörösvári úton, meg a Keletinél, az Európa mozinál. Ahhoz kötődik az a legenda, hogy ott az éjszakai ügyeletes bácsi, a patikus, ő maga is drogos. És az volt az érdekes, hogy vittünk ügyeletbe receptet három üveg Hydrocodinról, és kiadta, de mindig csak kettőt. Emiatt volt az a történet, hogy a harmadikat valószínűleg megtartotta magának.”

Elég élénk forgalom lehetett a szóbanforgó patikában is, mert mint a lap írja, például  1983-ban a rendőrség 2768 hamisított vényt fedezett fel, amelyre kábítószert vagy pszichotróp anyagot váltottak ki.

A narkós patikus történetével kapcsolatban viszont egy erősen  kétkedő véleményt idéz a szerző:

Legalábbis elgondolkodtató, hogy ha valóban drogos volt a patikus, akkor azért saját használatra a Hydrocodintól jobb minőségű anyagokhoz is hozzájuthatott volna. Vagyis – ha valóban létezett is a jelenség – inkább lehetett arról szó, hogy az így megszerzett Hydrocodint a patikus pénzért adta tovább olyanoknak, akiknek még vényük sem volt – olvasható az urbanlegends.hu-n.

(forrás: urbanlegends.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink