hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Hazalátogatnak Semmelweishez

Négy földrész tucatnyi országából érkeznek résztvevők a Semmelweis Egyetem jubileumi Nemzetközi Alumni Találkozójára az eddigi regisztrációs adatok szerint – írja a Semmelweis Médiasarok.

Nemzetközi „öregdiák” találkozót öt évenként szervez az egyetem, a mostani rendezvényen a német nyelvű képzés elindításának harmincadik évfordulóját is ünneplik. Az egész napos, és nemzetközileg is akkreditált továbbképzéssel egybekötött program díszvendége Dr. Frank Ulrich Montgomery, a Német Szövetségi Orvosi Kamara elnöke lesz.

A szakmai programon Dr. Falus András (Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet) Semmelweisről, a modern infektológusról tart előadást, Dr. Tímár József oktatási rektorhelyettes a molekuláris patológiáról beszél majd, mely paradigmaváltást jelent a rákdiagnosztikában, míg Dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes a kutatás és a betegellátás közelebb hozásáról szól majd „Bridging the gap between research and patient care” című előadásában. A program második felében Dr. Merkely Béla (Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika) az akut koronária szindróma kezelésének új stratégiáit osztja meg a résztvevőkkel, Dr. Girasek Edmond (Egészségügyi Menedzserképző Központ) a magyar orvosok nemzetközi mobilitásáról ad tájékoztatást, majd Prof. Dr. iur Heinrich Hanika az orvosok és fogorvosok EU-s oktatási lehetőségeiről ad elő – olvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink