hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Horváth Gergely az MNV új vezérigazgatója

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Horváth Gergelyt, a Betonút Zrt. és a Keler Zrt. volt vezérigazgatóját nevezte ki az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére, ezzel egyidejűleg közös megegyezéssel megszüntette az MNV eddigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát - közölte a tárca pénteken.

A közlemény szerint a szakember elsődleges feladata az új kormányzati gazdaságpolitika megvalósításához szükséges egységes elveken alapuló, önálló ágazatként megjelenő vagyongazdálkodás biztosítása, amelyben a megerősített, átláthatóbb profilú MNV Zrt. marad a legjelentősebb vagyonkezelő szervezet.

"A gazdasági hatékonyság és a gazdasági növekedés megvalósításának egyik fontos eszköze az átlátható és elszámoltatható vagyongazdálkodás, az intézményi működés és szervezeti felépítés megteremtése és biztosítása. Az NFM által célként kitűzött egységes nemzeti vagyongazdálkodás keretében az állam gondos gazdaként felelősen megóvja, takarékosan működteti és hosszú távon gyarapítja a közös nemzeti vagyont, a nemzet egészének érdekét figyelembe véve" - áll a közleményben.

 

Életrajz

Horváth Gergely Domonkos 1962-ben született.

1981-86 között a Budapesti Műszaki Egyetemen, 1988-1991 között pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát

1994-ben a University of Pittsburgh Katz Graduate School-on MBA fokozatot szerzett

Pályafutását az Ipari Fejlesztési Bank Rt. előadójaként, majd vezető üzletkötőjeként kezdte. 1990-97 között a Merkantil Bank Rt. treasury osztályvezetője, ügyvezető igazgatója, vezérigazgató-helyettese, majd az OTP Bank Rt. ügyvezető igazgatója volt.

1997-2003 között a Központi Elszámolóház és Értéktár Rt. vezérigazgatója.

2003 és 2004 között a Budapest Bank Rt. vállalati üzletágának vezérigazgató-helyettese.

1998-ban az általa létrehívott CEECSDA (Közép-kelet európai Elszámolóházak szövetségének) főtitkárává, 2000-ben a Határidős Piacok Szövetségének elnökévé, és az EACH (az Európai központi garanciaelven (angol rövidítéssel: a CCP- elven) működő Elszámolóházak Szövetségeének) menedzsment bizottsági tagjává választották.

KELER-vezetői minőségében Európában másodikként sikerült megvalósítania a célul kitűzött azonnali piaci központi garanciavállalás és a háromnapos elszámolási ciklus, a T+3 bevezetését, valamint a valós idejű bruttó elszámolás bevezetését (Európába harmadikként). Ebben az időben nyerte el a KELER az EAI Journal „Solution of the Year 2000” Díjat is.

2008 nyaráig volt a Betonút Zrt. vezérigazgatója, azóta szabadúszóként tevékenykedett.

(forrás: www.tozsdesztori.hu)

(forrás: fn.hu/mti)
hirdetés

Könyveink