2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Indianában tilos

Péntek óta Indianában azokban az esetekben is tilos abortuszt végezni, amikor a gyermek várhatóan súlyos fogyatékossággal jön világra – tudósít az MTI.

Az indianai kormányzó pénteken aláírta azt a törvényt, amely minden helyzetben megtiltja az abortuszt. Mike Pence republikánus kormányzó "átfogó életvédelmi intézkedésnek" nevezte a törvényt. "Kormányzóként a legértékesebb pillanataim azok, amelyeket fogyatékkal, köztük is Down-kórral élő gyermekeket nevelő családokkal töltöttem" – fogalmazott közleményében a kormányzó.         

A Jog az Élethez nevű konzervatív csoport közleményben üdvözölte a kormányzói aláírást és Pence érvelését, s úgy fogalmazott: a törvény megtiltja a nőknek, hogy "diszkriminálják a meg nem születetteket". Mike Fichter a szervezet elnöke közleményében hangsúlyozta: "örömmel tölt el bennünket, hogy államunk értékeli az életet, függetlenül a lehetséges fogyatékosságtól, nemtől, vagy bőrszíntől"

Indiana eddig is azon szövetségi államok közé tartozott, ahol a legszigorúbbak  voltak az abortuszt tiltó törvények. Szigorúbb törvénykezés csak Észak-Dakotában van, ahol –  az Egyesült Államokban elsőként –  2013-ban - hoztak törvényt arról, hogy abban az esetben is tilos az abortusz, ha a születendő gyermek genetikai rendellenességei orvosilag bizonyítottak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink