hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Influenza: korábban érkezett

Évről évre csökken azok száma, akik beoltatják magukat az influenza ellen – mondta az M1 aktuális csatornán az OEK főorvosa.

Az elmúlt 5-6 szezonhoz képest sokkal korábban érkezett Európába az influenzavírus – mondta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa, Molnár Zsuzsa az M1 aktuális csatornán.

Magyarországon jellemzően december végén, az ünnepek alatt szokott lenni egy mélypont, majd általában hétről hétre nő a megbetegedések száma. Idén azonban az 52. heti mélypont után az első héten megduplázódott a betegek száma. A legtöbb megbetegedést Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták – közölte a főorvos, hozzátéve, voltak olyan európai országok, ahol már november elején megkezdődött a vírus cirkulációja.

Molnár Zsuzsa szólt arról is, hogy évről évre csökken azoknak a száma, akik beoltatják magukat az influenza ellen, tavaly már csak kevesebb mint 800 ezer ember élt a lehetőséggel. Az idei adatokat most összesítik, január végén derül ki, hányan oltatták be magukat ebben a szezonban.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink