hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Informatikai eszközcsomag a Szent László Kórház kis betegeinek

Negyven millió forint értékben adományozott informatikai eszközöket két informatikai cég a budapesti Szent László Kórházban működő Őssejt Alapítványnak, így a kórház Gyermekhematológiai- és Őssejt-transzplantációs osztályának kis betegei gyógyulás közben is tarthatják a kapcsolatot barátaikkal, rokonaikkal, és a tananyagban is kevésbé maradnak le.

A Microsoft és az Intel vállalatok számítógépekkel, laptopokkal, hardverekkel, szoftverekkel és játékkonzolokkal támogatják a gyerekek felépülését - mondta Kriván Gergely, az osztályt vezető főorvos. 

Az osztályra kerülő gyerekek hosszú hónapokat töltenek steril körülmények között. Elszigeteltségükben csak a legszűkebb család egy-egy tagja és a kórházpedagógus láthatja őket, akik fontos szerepet töltenek be a betegek életében. Ők gondoskodnak arról, hogy a hétéves vagy ennél nagyobb gyerekek tanulásukban lépést tarthassanak osztálytársaikkal, ne maradjanak le korosztályuktól. A Microsoft és az Intel ezért az eszközök mellett a kórházpedagógusoknak speciális felkészítő tréninget biztosít, hogy hatékonyan használhassák ki az informatikai eszközökben rejlő lehetőségeket.


MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés