hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Jobban szedik

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. ramipril-amlodipin hatóanyagú fix kombinációs készítménye nyerte el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díját, melyet ma adtak át a Parlamentben.

Az Egis által kifejlesztett, ramiprilt és amlodipint tartalmazó fix kombinációs vérnyomáscsökkentő két olyan hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában, melyet 377 000 beteg szed Magyarországon két külön tablettában. A fix kombináció szedése révén javul a betegek terápiás együttműködése. A hatékony vérnyomás-szabályozás 45 százalékkal csökkentheti a stroke (szélütés), 24 százalékkal pedig a szívinfarktus halálozási arányát.

A 2013 szeptemberében zárult üzleti évében az Egis 14 országban hozta forgalomba a hazai gyáregységeiben fejlesztett és gyártott gyógyszert, amelynek terápiás hatásosságát és jó tolerálhatóságát a több mint 6 000 hipertóniás beteg körében lezajlott RAMONA-vizsgálat eredményei is igazolták. Az Egis innovatív készítményével a korábban már kezelt, de a vérnyomás-célértéket el nem érő betegek több mint felének sikerült normalizálni a vérnyomását – írja a cég a díj átvétele alkalmából kiadott közleményében.

(forrás: Egis Nyrt.)
hirdetés

Könyveink