hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Jött az államosítás, így ingyen dolgoztak tovább

Külön fizetség nélkül is vállalták a szolnoki Hetényi Géza kórház és rendelőintézet dolgozói, hogy folytatják a kistérségi szűréseket – írja a szoljon.hu.

A negyedik esztendeje futó program befejezése a januári fenntartóváltozás miatt bizonytalanná vált. Az egészségügyi dolgozók azonban így is vállalták, hogy elvégzik a szűréseket a még hátralevő négy településen: Tiszavárkonyban, Nagykörűben, Jászboldogházán és Csépán  – olvasható a szoljon.hu-n.

A szűréssorozat célja az volt, hogy az elszigetelt településeken élő, jellemzően idősödő lakosság is eljuthasson megelőző szűrővizsgálatokra. A megyei kórházat az év elején államosították, az új fenntartó, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) pedig még nem jutott hozzá a a tavaszi ütemterv áttekintéséhez, így bizonytalanná vált a szűrőprogram befejezése is.

— Hivatástudatos egészségügyi dolgozókként nem hagyhattuk, hogy a hátralévő négy település lakosai kimaradjanak a szűrésekből. Úgy gondoltuk, ezzel tartozunk az előző fenntartónknak és a megye lakosságának — mondta el dr. Mózer Erzsébet, a rendelőintézet vezető főorvosa. —  A szűrésben résztvevő kollégák mindegyike vállalta, hogy szabadidejében, önkéntesen és ingyen végzi a feladatokat.

A programnak köszönhetően a lakosság 20-22 százalékát sikerült szűrni. — Első lépésként a háziorvoshoz irányítottuk a kiszűrt betegeket, ezzel is segítve a helybéli szakemberek munkáját — folytatta dr. Mózer Erzsébet. — A szakmai eredmények mellett a szűrőprogram pozitívuma, hogy személyesen is találkozhattunk az alapellátásban dolgozó kollégákkal, akikkel esetlegesen munkakapcsolatban vagyunk a betegellátás okán. — számolt be a lapnak.

(forrás: szoljon.hu)
hirdetés

Könyveink